top of page

Shiatsupraktijk de Bron | Baukje Beitsma

In mijn praktijk bied ik Zen Shiatsu massage aan, voetreflexologie en gezichtsreflexologie.

 

Zen Shiatsu massage
Shiatsu komt uit Japan. Het is een drukpunt- en zachte bewegingsmassage. uitgevoerd op een zachte mat op de grond of zittend op een stoel. Het is een massage die over kleren heen wordt gegeven. Punten en gebieden op het lichaam worden gemasseerd door aanraking met handen, eigen lichaamsgewicht, met strekkingen en rotaties voor armen, benen en gewrichten.

De massage is bedoeld om spanningen te ontdekken, te herkennen en vervolgens op te lossen. Het oplossen gebeurt door het masseren van drukbanen op de energiebanen (meridianen) die geblokkeerd zijn. Als de energie weer gaat stromen, wordt het zelfhelend vermogen geprikkeld waardoor blokkades zich kunnen oplossen. Bij bijvoorbeeld een burnout kan de levensenergie weer worden gemobiliseerd. Het lichaam hervindt zijn balans.

Bij stoelshiatsu zit je op een stoel die speciaal is ontwikkeld om een zeer ontspannen en rustgevende houding te kunnen aannemen. Dat stelt mij als massagetherapeut in staat een effectieve en vitaliserende massagebehandeling te geven. Met manuele technieken worden de rug en schouders behandeld. Ook de armen, handen en nek krijgen de nodige aandacht.

De behandeling wordt op de hulpvraag en het moment afgestemd. Het is daarbij prettig om makkelijk zittende kleding te dragen.

Voetreflex massage
Voetreflexmassage : drukpuntmassage op de voeten biedt directe informatie over blokkades van de organen. Onze organen, zenuwen, spieren en klieren staan in verbinding met specifieke punten en gebieden op onze voeten. Door de voeten te masseren worden blokkades, onverwerkte emoties en spanningen aangeroerd, versterkt en daarna opgeheven. De energie stroomt beter door, waardoor het lichaam zijn eigen evenwicht kan (her)vinden en in een diepe ontspanning kan komen.

Tijdens een voetreflexbehandeling kan Tibetaanse neurovoetreflexologie worden ingezet om het effect van de behandeling te vergroten.

 

Gezichtsreflexologie
Gezichtsreflexologie maakt een verbinding tussen het neurologische systeem, de meridianen en het hormoonsysteem, zodat een elektrische stroom vrij kan bewegen. Net als op de voeten liggen er ook gebieden en punten op het gezicht, zij weerspiegelen het lichaam in al zijn functies en systemen. Door deze punten te masseren wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Effectief voor bijvoorbeeld mensen met slaapklachten of bij het volgen van een dieet.

 

Baukje Beitsma
Sinds 2011 bied ik Zen-Shiatsu massage aan. In dat jaar behaalde ik het diploma ‘Shiatsu Zen-Style' voor shiatsu therapeut. Daarnaast heb ik bij Dutch Bodywork Academy (DBA) de opleiding voetreflexologie, Tibetaanse neurovoetreflextherapie en stoelshiatsu gevolgd.

In 2010 en 2012 heb ik in Thailand de opleiding Thaise massage (Nuad thai) en voetreflexologie gevolgd. In het voorjaar van 2013 heb ik mijn kennis en praktische vaardigheden aangevuld met ‘shiatsu en de 8 wondermeridianen', in 2020 met Chinese buikorgaanmassage Chi nei tsang en in 2021 met Handreflexologie.

Ik houd praktijk in Studio Moesstraat. Voor vragen of het maken van een afspraak: baukje@massagepraktijkdebron.com of sms bericht (of app) naar tel. 06 - 18 86 86 23.
Voor meer informatie over mijn behandelmethode kijk op massagepraktijkdebron.com.

BaukjeBeitsma.jpg
bottom of page